Училищен живот

Празник на буквите

Първокласниците ни вече са грамотни!
Поздравления за учителите М. Делчева и Й. Димова, Венче Колева и Таня Ангелова, Светлозара Генова и Дарина Запрянова.

Световния ден на поезията

Учениците от IIIв клас с учител г-жа В. Янкова отбелязаха Световния ден на поезията. Римуваха думи, откриваха рими в произведения за пролетта на български автори и се опитаха да творят.

Областен кръг на НОИТ

Иван Димитров и Веселин Тенев от Xб клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“, и Деница Рашкова и Здравко Христов от XIIб клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“, защитиха достойно името на училището ни по време на провелия се на 17 март областен кръг на Националната олимпиада по информационни технологии. Успех, деца!

Час по английски език

Учениците от VIIIа клас, специалност „Туристическа анимация“ с интензивно изучаване на английски език, се запознаха с националния празник на Ирландия. Денят на Свети Патрик се отбелязва на 17 март в чест на светеца покровител на страната.
 Учител по английски език на учениците е г-жа В. Танева.

Националното състезание по руски език за зрелостници “Я знаток русского языка”

Отлични оценки за Станимира Кисова, Елина Батинкова и Виктория Иванова на Националното състезание по руски език за зрелостници “Я знаток русского языка”, организирано от ПУ “Паисий Хилендарски”! Учител по руски език на учениците е г-жа Р. Муратева.

НП "Участвай и променяй-родителят, активен партньор в училищния живот"

Учениците от II.в клас с учители А. Ботева и Е. Дичева с иновативен урок по НП „Участвай и променяй-родителят, активен партньор в училищния живот“.

Международният ден на числото 3,14

По случай 14 Март-Международният ден на числото 3,14 (Пи), учениците от СУ „Проф.  д-р Асен Златаров“, отбелязаха празника с много интересни идеи.

За 12-та поредна година СУ "Златаров" участва в състезанието Spelling Bee

Константин Николов (VIб) и Ивайло Динков (Vб) са класиралите се на първо и второ място в училищния кръг на състезанието Spelling Bee, което се проведе на 01.03.2022 г. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март, 2022 г.
Константин Николов печели училищния кръг за втора поредна година. 
Г-жа Лозева (организатор и координатор на състезанието в училище) сподели, че е впечатлена от упоритата работа и прекрасното представяне на всички „пчелички“.

"Политическия живот в България в периода 1918-1923 г.

Учениците от VIIв клас, „потънали“ в темата за „Политическия живот в България в периода 1918-1923 г.“. Съчетават дигитални технологии и традиционни подходи – след работа с електронни ресурси, извличат факти от научен текст и исторически изображения, развиват умения за критично мислене, ситематизиране на информация, отделяне на важно от второстепенно, откриване на ключови понятия и изрази, за работа в малка група и създават нов продукт – работен лист, тип постер, който на втори етап ще бъде допълнен с подходящи изображения.

3-ти март

Учениците от IIа клас отбелязаха Деня на свободата с игри и предизвикателства. Гостуваха им г-жа Д. Момчилова, старши учител по история и цивилизации и г-жа Д. Петрова с ученици от ЦОУД.

Ден на розовата фланелка

Отбелязване на Световния ден за борба с тормоза и насилието, наричан още Ден на розовата фланелка. 

Коледен благотворителен базар 2021 г.

Със събраните средства бяха закупени три телевизора и дарени на възрастните хора от ДПЛФУ в с. Езерово.

Доброволци от БМЧК зарадваха деца, лежащи в Детско отделение на МБАЛ Първомай с подаръци за Коледа. 

Будители народни

Читалищни дейци гостуваха на учениците от 1б клас с учители Венче Колева и Таня Ангелова и проведоха съвместен урок на тема „Будители народни“, посветен на 1 ноември, Ден на народните будители.

Дни на сини кариери

Ученици от 9в клас участваха в петото издание на „Дни на сини кариери“, провело се в периода 01-03 декември 2021 г.

"Dance party" - събития в Европейската седмица на програмирането CoodWeek

Ученици от 12б клас, профил Софтуерни и хардуерни науки с класен ръководител и учител по ИТ г-жа Татяна Попова, представиха пред ученици от начален етап най-популярните езици на визуалното програмиране.

НП "Участвай и променяй- родителят, активен партньор в училищния живот"

Посещение на библиотеката и детски отдел в ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ и среща с родители на ученици от начален етап по НП „Участвай и променяй- родителят, активен партньор в училищния живот“.

Младежка музикална среща 2021г

Ученици от СУ „Златаров“ с отличие (грамота и статуетка) на второто издание на Младежка музикална среща 2021г. в гр. Свиленград. Музикален ръководител – г-н Севил Маринов. 

Международен ден на туризма

Ученици от 9а клас, специалност „Туристическа анимация“ отбелязват 27 септември – Международен ден на туризма.

Модул "Културните институции като образователна среда"

Посещение на Етнографски музей Етър с ученици от прогимназиален етап по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“.

"Дни на безопасността на ROADPOL" в Европейската седмица на мобилността 16-22.09.2021г.

Четвъртокласници в инициативата за намаляване на загиналите при пътно- транспортни произшествия с посланието на кампанията „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Откриване на новата учебна 2021/2022 година.